Geplaatst op 20 februari 2012 in buitenland

Het wordt eens tijd om de VS te boycotten

12 reacties

Op het moment spelen we graag met boycotten. De EU, als schoothondje van de VS, vindt een boycot op Iran nodig. Oost-Europa speelt met het idee een boycot op Nederland uit te voeren, in reactie op vooral de wind van de PVV die hier waait. En ook Griekenland wil ons boycotten, vanwege onze strenge houding naar hun moeizame pogingen uit het dal te klimmen.

Boycotten zijn soms een goede manier om andere landen te dwingen zich beter te gedragen, zoals in het geval van Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Ook ons eigen land wordt nu gedwongen om na te denken over de diplomatieke banden met landen met wie wij handel moeten drijven. Een boycot is een vreedzame manier om op andere landen druk uit te oefenen.

Maar vooral ons eigen idee om Iran te boycotten, brengt bij mij de gedachte naar voren dat een boycot op de VS nodig is. Al was het maar om een zekere mate van geloofwaardigheid te behouden. Iran wordt geboycot, omdat het een dreiging zou zijn voor de wereld. Men zegt dat het werkt aan een atoomwapen, en dat het regime in staat zou zijn dergelijk wapen te gebruiken op andere landen. Ook al is een dergelijke houding niet gesteund door de werkelijkheid. Iran is militair gericht op zelfverdediging, niet op agressie. Iran zou, als het werkelijk aan een atoomwapen zou werken, allang platgebombardeerd worden door de VS en Israël, zoals voorgaande reacties op de meest minimale vermoedens al hebben bevestigd. En in heel de geschiedenis van het bestaan van atoomwapens, is er maar één land geweest, dat ooit gek genoeg is geweest dit akelige wapen te gebruiken.

De VS dus. Alle dreigementen uit de VS, kunnen zij op zichzelf richten en uitvoeren. De VS werken nog altijd aan de ontwikkeling van nieuwe atoomwapens, met de intentie deze te gaan gebruiken. De VS zijn absoluut militair agressief gericht en vragen hun bondgenoten dat ook te zijn, onderdeel van de reden dat Nederland haar leger ook van defensief naar offensief heeft veranderd. De VS hebben talloze landen aangevallen, ten laatste Irak en Pakistan, acties welke bij de Nuremburg rechtszaken nog tot de doodstraf zouden hebben geleid. De regering van de VS, uit hoofde van de vorige president, zegt dat landen die terroristen en dictators hulp of onderdak bieden, zelf terroristen zijn, en door hen ter verantwoording zullen worden geroepen. Maar hun eigen land is de grootste hulp en onderdakbron voor terroristen en dictators in de wereld. Men zegt wel eens dat landen van het Midden-Oosten geen democratie kunnen bouwen, maar de reden daarvoor is altijd de VS geweest, dat democratisch gekozen regeringen doorgaans direct aanviel, zoals in Irak, Iran, Egypte en de Palestijnse gebieden in Israël. En nog een internationale schande is te vinden in de Amerikaanse acties in de VN, waar ze veto's uitspreken tegen van alles en nog wat, dat een vredige en rechtvaardige wereld ten goede zouden komen.

Ik stel daarom voor dat we allemaal stoppen met het eten van McDonalds, KFC en Burger King, stoppen met het kopen van Amerikaanse auto's, stoppen met de JSF, de Leopards terugzetten en daarvoor in de plaats de Apaches wegdoen, geen enkele handel meer drijven met de VS, en vooral ook niet meer meedoen aan Amerikaans imperialistische militaire acties, maar dat omzetten naar afkeuren en aanklagen. Ook al heeft een aanklacht voorlopig geen zin, daar de VS het internationaal strafhof niet erkennen. Kortom een volledige boycot, en niet alleen door ons, maar laten we andere landen vragen mee te doen. Laten we dit na, zal het op korte termijn de vernietiging van de wereld inhouden, want de acties van de VS wereldwijd, geven hun slachtoffers de neiging om terug te vechten in terrorisme en om hun best te doen aan almaar sterkere afschrikkingsmiddelen te komen.